Rüyada Ekmek Görmek

EKMEK
Uykuda görülen ekmek rüyâsı, şu cihetlerle tabir olunur.
Murâda ermeğe, mal-mülk ve nimete kavuşmaya, ilim, islâm nimetine, rızık (iyi geçim), rahat hayat ve iyi bir kadına mazhar olmaya işârettir. Alem-i menamda (rüyada) ekmek görmek, genellikle iyiye ve hayra işâret olarak yorumlanır denmiştir.
Rüyasında bir kimsenin ekmek görmesi, yücelik ve zenginliğine işâret olarak yorumlanır denmiştir. Bir kimsenin rüyâda yufka ekmeği görmesi, bazı kere yolculuğa, bazen de güç olan bir işi kolayca yapmaya ve çok rahat bir dünya geçimine işâret olarak yorumlanır.
Rüyasında arpa ekmeği görmek, rüyâ sahibi kimsenin, kanâat sahibi iyi bir insan olduğuna, az bir nimet ile geçimini sürdürebilen, mutlu olabilen bir kişi olduğuna işârettir. Rüyâsında has undan yapılmış ekmek görmek, sevimli ve güzel bir geçimi olacağına işârettir.
Bu ekmeği yediğini görmek de aynı şekilde yorumlanır.
Ebû Said'il Vaiz'in yorumu: 
Rüyâsında yufka ekmeği yediğini görenin, rızkı bol, geçimi ferah olur. Katıksız (kuru kuru) ekmek yediğini gören kişi, yalnız bulunduğu halde hasta olur ve yalnızlık içinde, kimsesizken vefat eder şeklinde yorumlamıştır.
Rüyâda pide (ince ekmek) yediğini görenin geçimi ve rızkı orta seviyede olacağına işâret eder.
Bazı kere de ince ekmek (pide) ömrün kısalığına işarettir. Başka bir yoruma göre, yufka ekmeği görmek, küçük bir ticarete işarettir şeklinde yorumlanmıştır.


Lütfen Yorumlarınızda Küfür ve Argo Kelimeler Kullanmayınız.Lütfen Saygılı Olalım.Sevelim Sevilelim...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski