Rüyada Dil (Lisan) Görmek

Rüyâda dil görmek, kişinin tercümanı, rehber ve kılavuzu anlamına işâret olarak yorumlanır. Rüyâda görülen dil, kişinin işlerini yürüten bir müdürüne işârettir şeklinde de tâbir olunmuştur. Kişinin dili, hata yaptığı bir mahal (bir yer) olarak da yorum yapılmıştır. Buna göre dil, kişinin hata kaynağıdır şeklinde de yorumlanmıştır.
Dil rüyaları, işâret ettiği cihetlere işâret olarak yorumlanır.
Dil kişinin konuşma ve kendisini anlatma aracıdır . Yorum bu cihetler nazar-ı itibâra(göz önüne) alınarak yapılır.
Rüyâsında dilinin ağrıdığını ve sancılandığını gören kişinin bu rüyâsı, rüya sahibi kişinin, yalan söylediğine ve yalan söyleyeceğine işâret olarak yorumlanır Rüyâsında dilinin bağlı olduğunu gören kişi, kendini anlatmakta, aciz kalır ve susmak zorunda kalır.
Bundan dolayı fakirliğe düşer, sıkıntı çeker, dertle kederle uğraşır şeklinde yorumlanır. Başka bir tabire göre, düşmanına mağlup olacağına işârettir şeklinde yorumlanmıştır.
Rüyâsında iki tane dili olduğunu görmek, iyidir, hayra yorumlanır. Bu rüyâ sahibinin, iki ilimde, iki işte ve iki sanatta başarılı ve beceri sahibi olacağına işârettir. Rüyâsında dilinin uzadığını veya uzamış olduğunu gören kimsenin bu rüyâsı , onun çok konuştuğuna ve gereksiz şeyler söylediğine ve bu sebeble hem kendisine, hem de çevresindeki kişilere zarar vereceğine işâretle yorumlanır.
Rüyâda dilde renk değişikliği görmek, iyi değildir. Bu rüyâ, hayra yorumlanmaz. Dil, kişinin konuşma kaynağıdır. Konuşmak, bazen kişinin ayıp ve kusurlarını ortaya çıkarır. Bu nedenle bazı yorumculara göre rüyâda dil görme (veya dil rüyası) iyi sayılmaz. Kişi rüyâsında kekeme olduğunu görse, onun bu rüyâsi hayırlı sayılmaz. Gördüğü rüyâ, onun ahlaksızlığını ortaya çıkarmış olur. Çünkü bu rüyâsı onun ahlaksızlığına, kötü huyuna işârettir.
Eğer rüyâsında dilindeki kekemeliğin geçtiğini görürse, bu onun ahlakının düzeleceğine işârettir.
Rüyâsında dilinin açık ve net(çok güzel) konuştuğunu görmek, her konuda kolaylık göreceğine işâretle yorumlanır.
Rüyâsında dilinin çok büyüdüğünü, ağzına sığmadığını gör mek, iyi değildir. Bu rüyâ, onun kötülüğüne namuslu in sanlara çamur attığına, dil uzattığına işâretle yorumlanır.
İbn-i Kesir'in yorumu:
Rüyâda dilin kalınlaşmış ve uzamış olduğunu görmek, Cenab-ı Allah'ı anmakla (zikirle) meşgul olmaya, Allahü Tealâ'yı çok çok anıp yâd etmeye işârettir. Aynı zamanda bu rüyâyı görenin doğru sözlü ve yalan söylemekten kendisini koruyan bir kişi olduğunu da işaret eder şeklinde tabir olunmuştur.
Rüyâsında dilini kısalmış olarak görmek, iyi değildir.
Bu rüyâ sahibinin düşmanlarına mağlup olacağına , yenilgiye uğrayacağına işaret eder şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında dilinin çenesine yapıştığını görse, bu rüyâsı onun, borcunu veya (kendisine verilen) bir emâneti inkar edeceğine işâret olarak yorumlanır.
Halktan olan bir kimse rüyâsında kendi dilini yediğini görse, bu rüyâsı , onun hatalı bir söz söyleyeceğine ve sonra bundan pişman olacağına işâret eder.
Bir kimse rüyâsında birçok dili olduğunu görse, bu rüyâsı onun, mal-mülk yönünden ve efrad-ı aile yönünden veya ilim yönünden zenginliğine veyahut da birçok yabancı dil bildiğine işârettir şeklinde yorumlanır.
Bir kimse rüyasında kendi diliyle beraber başka bir dilin daha olduğunu görse, yani kendi dilinin yanında başka bir dilin de bulunduğunu görmesi, o kimsenin (rüyâ sahibinin, koğucu insanlar arasında laf getirip götüren) ve dedikoducu olduğuna işarettir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında dil yediğini görmek, rüyâ sahibinin, adının bir dedikoduya karışacağına işarettir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında birisine dilini çıkardığını gören kimsenin bu rüyâsı onunla(rüyâyı görenle) birinin veya birilerinin alay edeceğine işârettir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında kendi dilinin büyüdüğünü görmek, bir dost veya ahbabı ile münakaşa edeceğine işâretle yorumlanır.
Bir kimsenin rüyâsında küçük dilini görmesi hırs ve tamahkârlığına veya ecelinin (ölümünün) yaklaştığına yorumlanır.
Rüyasında küçük dilinin büyüdüğünü, hatta boğazını kapatacak halde olduğunu görmek rüyâ sahibinin, mal biriktirmekteki hırs ve tamahına ve kendi nafakasından bile kıstığına veya ecelinin(ölümünün) yaklaştığına işaret eder.

Lütfen Yorumlarınızda Küfür ve Argo Kelimeler Kullanmayınız.Lütfen Saygılı Olalım.Sevelim Sevilelim...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski