Rüyada Direk Görmek

Rüyâda direk görmek, sözünde duran, sözüne sadık bir kimseye işâretle yorumlanır.
Rüyâda direk görmek, babaya (aile reisi evlâda (çocuklara) mal-mülke, doğru söze, kuvvete (güce), ortaklık (ortağa), hayvanlara, eşlere ve hizmetçilere gibi cihetlerden birine işâret olarak yorumlanır.
Rüyada direk görmek, dine, Kur'ân'a da işâretle yorumlanır.
İbn-i Sirin'in yorumu:
Rüyâsında bir direğe dayanmış olduğunu görmek, doğru sözlü, dürüst hareketli, özü sözü doğru mert bir adama dayandığına, o böyle meziyeti olan bir kişiye bağlandığına işârettir.
Kirmânî'nin yorumu: 
Rüyâsında elinde demir bir direk görmek, sözlerinde ve işlerinde doğru ve güçlü bir kimse olduğuna işaret eder. Yani bu rüyâyı gören kişi, bu meziyetlere sahip olan bir kişi olduğuna işârettir demişlerdir. Rüyâsında elindeki bir direğin alındığını gören kişinin bu rüyâsı, elindeki güç ve kuvvetini kaybedeceğine işârettir.
Rüyâsında bir direği arkasına alıp yüklenmiş olduğunu ve o direği alıp başka bir yere götürdüğünü görmek, kuvvetli bir adamın kendi gücünden, kuvvetinden faydalanarak işe başlayacağına işarettir şeklinde yorumlanır.
Câfer-i Sadık(r.a.)'in yorumu: 
Rüyâda direk görmek üç cihete işaretle yorumlanır demiştir.
1. Sözünde sadık ve işlerinde doğru dürüst hareket eden bir adama işâretle,
2. Değer verilen makbul, doğru bir söze işâretle
3. Yüksek bir makam ve mertebeye işâretle yorumlamıştır .
Rüyâsında bir direğin eğilmiş, bükülmüş, yamulmuş olduğunu görmek, iyi değildir.
Bu rüyâ hayra işâret değildir. Bu rüyâyı gören eğer Vali yüksek (idâreci) ise, emrindeki memurları kendisine karşı çıkacağına ve otoritesini kaybedeceğine işârettir. Rüyâyı gören halktan bir kişi ise, bu rüyâsı onun işlerinin ters gideceğine ve işlerinin bozulacağına işârettir şeklinde yorumlanmıştır
Cabir il Mağribi'nin yorumu: Rüyâda direk görmek ev sahibine işâretle yorumlanır demiştir.
Rüyâda görülen direk, ağaçtan ve kalın, sağlam bir durumda olursa, bu rüyâ o ev sahibi kimsenin, güçlü ve zengin bir kimse olduğuna işâret eder şeklinde yorumlanır.
Rüyada bir direğin başka bir direkle değiştirildiğini görmek, o bölge valisinin ve hakiminin veyahut ev sahibinin ya da halkı himaye eden, kollayıp gözeten bir kimsenin değişeceğine işaret eder şeklinde yorumlanır.
İmâm-ı Nablûsi'nin yorumu:
Rüyâda direk görmek, dine (islâma) işaret olarak yorumlamıştır. Rüyâsında gökten bir direk indiğini görmek, Cenâb-ı Allah tarafından o kimseye (rüyayı görene) iyilik sahibi bir kimsenin vasıtasıyla ikram ve ihsanda (lütufda) bulunacağına, rüyâ sahibinin büyük bir hayra ereceğine işârettir. Rüyasında direk diktiğini görmek, rüyâ sahibi kendisine bir yardımcı, bir hizmetçi alacağına işâret eder. Rüyada yerden göğe doğru yükselen direkler görmek, dinin esaslarına , temellerine işâret olarak yorumlanır. Rüyâsında bu direklerden birini kucaklayarak, ona sarılarak veya ona tırmanarak göğe çıkmaya çalıştığını görmek, dinin esaslarına sarılarak Allah'ın rahmet ve merhametine kavuşacağına işaret eder şeklinde yorumlanır.
Rüyada yerden göğe doğru yavaş yavaş yükselen direkler görmek, kişinin dua ve ibâdetlerine işaret eder veya genel olarak duâ ve ibâdetlere işâret eder.
Rüyâsında kendisinden veya bulunduğu yerden bir direğin göğe doğru yükseldiğini ve göğe kadar vasıl olduğu (dolaştığını) görmek, rüyâ sahibinin duasının ve ibadetlerinin kabûl olduğuna veya olacağına işârettir şeklinde yorumlanır.
Rüyâda direğin yanda ve yan bir yolda kaldığını görmek ise, bu yorumun tersine işârettir. Tersiyle yorumlanır.

Lütfen Yorumlarınızda Küfür ve Argo Kelimeler Kullanmayınız.Lütfen Saygılı Olalım.Sevelim Sevilelim...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski