Rüyada Doğurmak

Rüyasında bir kimse kız çocuğu doğurduğunu görse, hayra ve iyiye işârettir.
Erkek çocuk doğurduğunu görmek ise, büyük bir sıkıntı ve kedere uğrayacağına işaretle tabir olunur. Bir kimse rüyâsında hanımının erkek çocuk doğurduğunu görse, (eğer hanımı hamile ise) kız çocuk doğuracağına işârettir. Şâyet hanım hamile değilse, sıkıntı ve kedere uğrayacağına işarettir.
Şâyet hanımının kız çocuk doğurduğunu rüyâda görmüş ise, bu rüyâ tersine (aksine) işârettir ki, erkek çocuk doğuracaktır şeklinde yorumlanır.
Rüyâ tabir ve yorumcuları, rüyâda kız çocuğu 👧 doğurduğunu görmesi üzüntü ve kederden kurtulmaya, erkek çocuk 👨 doğurduğunu görmeyi de üzüntü ve kedere düşmeye işâretle yorumlamışlardır. (Bu tabir ve yorum Nablûsi'nindir.)
Hasta olan bir kişi, rüyâsında annesinin kendisini doğurduğunu görse (yani kendi doğduğunu görmüş ve bilmiş olsa), bu rüya, rüyâyı gören hastanın öleceğine işâretle tabir edilir.
Cafer i Sadık(r.a)'ın yorumu: 
Bir kadın rüyâsında bir erkek çocuğu (erkek evlat) doğurduğunu ve çocuğunun doğar doğmaz hemen konuştuğunu görse, hayırlı bir rüyâ görmüş olur. Çünkü bu rüyâsı o kadının dünyâ ve âhiretinin çok iyi olacağına, her iki hayatının da selametlik olacağına işaret olarak tabir olunmuştur.
Cafer i Sadık (r.a.)'ın başka bir yorumuna göre; kadının bu rüyâsında, kendisinin vefatına da işaret vardır denmiştir.
Bir kadın rüyasında kız çocuğu doğurduğunu ve çocuğunun hemen doğar doğmaz konuştuğunu görse, hayırdır. Hayırlı bir rüya görmüştür. Kadının bu rüyâsı onun, ileride (gelecekte) milletinin en büyüğü olacak, itibârlı, otorite sahibi bir evlat doğuracağına işaret olarak tabir olunmuştur.
Kirmani'nin yorumu da şöyledir: 
Bir kadının rüyada kendisinin bir erkek çocuğu doğurduğunu görmesi, kocasına büyük bir hayır ve menfaat sağlayacağına, erkek çocuk doğurduğunu görmesi, kocasına üzüntü ve keder isabet edeceğine, büyük bir sıkıntı ile karşılaşacağına işaret olarak yorumlamıştır.
Yine Kirmâni'nin yorumuna göre:
Rüyasında bir kız çocuğu 👧 doğurduğunu görmek, rüya sahibinin büyük bir hayra kavuşacağına işaret olarak tabir olunur demiştir.
Ebu Said-il vaiz'in yorumu: 
Alem-i menamda bir erkeğin kendisinin çocuk doğurduğunu görmesi, bu onun taşıyamayacağı ağır bir yükün altına gireceğine, bir süre sonra ise, bu ağır yükten kurtulacağına ve düşmanına galip (üstün) geleceğine ve kendisinin ağır yüke girmesine sebep olan düşmanını tepeleyeceğine işâretle tabir edilir. Diğer bazı rüya tabir ve yorumcuları: 
Kişinin rüyada erkek çocuğu doğurduğunu görmesi, kız çocuğu doğuracağına, kız çocuğu doğurduğunu görmesi ise, erkek çocuk doğuracağına (yani görülen rüya tersiyle, tersine) işâret olarak tabir olunur demişlerdir. Ancak bazı durumlarda görülen rüya, rüyayı gören kişinin durumuna göre, aynen görüldüğü gibi çıkabileceğine işarettir demişlerdir. Yani, kız çocuğu doğurduğunu gören kız doğurur, erkek çocuk doğurduğunu gören, erkek çocuk doğurur demek olur denmiştir.
Hasta olan bir kişi, uykusunda (rüyâsında) çocuk doğurduğunu görse, bu rüyâsı onun vefat edeceğine (öleceğine) işaret eder demişlerdir. Bazan da, rüyâyı gören kişinin başkaları hakkında şefaatta bulunarak güzel ve yapıcı konuşmasıyla insanların arasını düzeltir ve onları barıştırır şeklinde tabir olunur demişlerdir.
Kişinin rüyada bir hayvan yavrusu doğurduğunu ve bu hayvan yavrusunun da kediye benzediğini (yani kedi doğurduğunu) görmesi, hayırlı değildir.
Rüyâsı doğurduğu veya doğacak çocuğunun hırsız olacağına işâretle yorumlanır.

Lütfen Yorumlarınızda Küfür ve Argo Kelimeler Kullanmayınız.Lütfen Saygılı Olalım.Sevelim Sevilelim...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski