Rüyada Divit Görmek

Rüyasında kendisine ait bir diviti (yazı takımı ) bulunduğunu veya birisinin bir divit verdiğini görmek, rüyâ sahibi kişinin bir akrabasıyla kavga edip düşman olacaklarına işaret olarak tabir olunur.
Kirmânî'nin yorumu:
Kişinin rüyâda bir divit (yazı takımı) bulduğunu veya satan aldığını görmesi, akrabasından bir kadınla (kızla) evlenmesine işâret eder.
Bu takımın hokkasından mürekkep batırıp yazı yazdığını görmek de, evliliğe (nikâha) işâret eder şeklinde tâbir olunur.
Rüyasında yazı takımının (divitin) hokkasını kaybeden, kırıldığını veya çalındığını gören kişinin bu rüyası, onun dul bir kadınla evleneceğine işârettir.
Kişinin rüyasında altından yapılmış bir divit görmesi, bir şeye meraklanmasına ve o şey için derin derin düşünmek zorunda kalacağına işârettir şeklinde yorumlanır. Kişinin rüyasında gümüşten yapılmış bir divit hokkasının olduğunu görmesi, onun iyi ve temiz bir kadın veya kızla evlenmesine (evleneceğine) eğer evli ise hizmetçi alacağına işaret eder şeklinde yorumlanır.
Alem-i menamda (rüyasında) divitten veya hokkasından bir şey (mürekkep) bulaştığını görmek, dört cihete işârettir:
1. Hayra işaretle,
2. Bir haber alınacağına işâretle
3. Bir menfaata kavuşmaya işâretle
4. Sabır ve tahammüle işâretle
Kişinin rüyâda elbisesine bulaşmadan üzerine divitten mürekkep yayıldığını görmesi, şan ve şerefe, büyük hayra ereceğine işâret eder. Eğer elbisesine bulaştığını görürse, bu rüyâ yorumlanmaz.

Lütfen Yorumlarınızda Küfür ve Argo Kelimeler Kullanmayınız.Lütfen Saygılı Olalım.Sevelim Sevilelim...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski